Politie lost schoten bij klopjacht op inbrekers in Bussum

0
889

IMG_9758Bussum – Maandag 16 mei heeft de politie (waarschuwings) schoten gelost tijdens een klopjacht op Inbrekers in Bussum.

Via 112 kwam er omstreeks 16:15 uur een melding binnen dat er op de Boomkleverlaan in Bussum 2 inbrekers overlopen waren, deze waren er op de scooter vandoor gegaan. Direct werd er door de politie groots ingezet en werden tijdens het aanrijden naar de melding al agenten op de uitvalswegen vanuit Bussum geplaatst.

De politie kwam na aanwijzingen van buurtbewoners het duo op de scooter in de omgeving tegen en zette direct de achtervolging in. Op de Tasmanstraat reden de verdachten een steeg in en lieten de zwarte scooter achter om er vervolgens verder te voet vandoor te gaan.

De politie wist in de omgeving van de Bussumerheide 1 verdachte aan te houden, hierbij werden (waarschuwings) schoten  gelost. Ondanks de grote klopjacht en de inzet van een politie helikopter wist de 2e verdachte helaas te ontkomen.

De scooter is voor verder sporenonderzoek in beslag genomen.

 

Foto’s : Redactie GooiNieuws

IMG_9726 IMG_9727 IMG_9732 IMG_9743IMG_9753 IMG_9758