Alerte getuige en behulpzame vrachtwagenchauffeur zorgen voor aanhoudingen tijdens wilde achtervolging

0
406

Politie 5Blaricum – In de nacht van dinsdag 26 april werd een 15-jarige jongen op de Smedenweg beroofd van zijn jas. De politie heeft 4 verdachten aangehouden.

Rond 23.30 uur zat een 15-jarige jongen uit Blaricum met bekenden op een bankje op de Smedenweg. Uit het niets kwamen twee jongens op het bankje afgelopen, waarvan één van de jongens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen had. Hij dreigde hiermee en vroeg om geld. Het slachtoffer wilde geen geld geven en liep direct weg bij het bankje, maar de jongens kwamen achter hem aan. Ze trokken aan de jas van het slachtoffer en gingen er vervolgens met de jas er vandoor over de Huizerweg. Bovenaan de weg stapten ze in een auto en reden weg in de richting van Huizen.

Aanhouding na achtervolging

Een oplettende buurtbewoner zag op de Huizerweg deze twee jongens rennen en in een auto stappen. De getuige belde direct 112 om een verdachte situatie te melden en kon een signalement van de verdachten en auto doorgeven. Surveillerende agenten zagen niet veel later de auto in Hilversum rijden en gaven een stopteken. De bestuurder ging er direct vandoor en een achtervolging werd ingezet.  De verdachten reden de A27 op in de richting van Utrecht. Bij afslag Groenekan gingen ze eraf en reden vervolgens weer de snelweg op in de richting van Almere.

De agenten zaten met andere eenheden nog steeds achter de verdachte auto aan. Met behulp van een alerte vrachtwagenchauffeur die de achtervolging doorhad en met zijn combinatie de doorgang van de verdachten versperde kon de auto net voorbij afslag Almere Haven worden klemgereden. Alle vier inzittenden werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het ging om één jongen van 16 jaar oud, twee jongens van 17 jaar en één jongen van 19 jaar, allen uit Hilversum.