Winkelcentrum Bijvanck ontruimd na groot gaslek

0
539

IMG_8190Blaricum – Donderdagochtend 21 april vond er een groot gaslek plaats op de Hooibrug tegenover winkelcentrum De Balken (tegenwoordig Winkelcentrum Bijvanck) in Blaricum Bijvanck. Hulpdiensten rukten groots uit.

Omstreeks 08:05 uur kwam er een melding binnen van een gaslek op de Hooibrug in Blaricum Bijvanck. Tijdens graafwerkzaamheden op de plek waar de tijdelijke snackbar stond is een gasleiding geraakt. Het gas spoot hierbij metershoog de lucht in. Direct werden een tankautospuit van brandweer Huizen, een tankautospuit van Blaricum en de TS-2 uit Huizen ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse bleek het lek vrij fors te zijn, er is direct begonnen met het ontruimen van het winkelcentrum en de flat er tegenover en er werd een waterscherm aangelegd om de gasdampen neer te slaan.   Er werden extra tankautospuiten uit o.a Huizen, en twéé hulpverleningsvoertuigen uit Hilversum en Blaricum ter assistentie opgeroepen.

Vanwege de gecompliceerde inzet en de ontruiming van de omgeving werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar het sein “GRIP-1”. Dit betekend dat diverse officieren ter plaatse komen voor de coördinatie en dat ook de gemeente hierbij betrokken is.

De brandweer heeft ook diverse meetploegen in de omgeving ingezet.

 

Omstreeks 10:00 was het explosiegevaar geweken, en omstreeks 10:30 uur konden  bewoners en winkeliers weer terug.