Politie in Bussum door jongeren bekogeld met stenen

0
1095

Politie 5Bussum –  In de nacht van zaterdag op zondag 17 april is het in Bussum uitgelopen tot een heftige confrontatie tussen een groep jongeren en de politie. De politie werd hierbij met stenen bekogeld.

In de omgeving van enkele horecagelegenheden aan de Herenstraat in Bussum was het afgelopen nacht even flink onrustig. De politie had te maken met een grote groep jongeren die voor overlast zorgden.

Een 100-tal jongeren werd de toegang tot een café aan de Herenstraat geweigerd omdat het café al vol zat. De grote groep begon zich hierop baldadig te gedragen en de eigenaar schakelde de politie in.

Een groot deel van de groep vertrok na aankomst van de politie, echter bleef er nog zo’n 35 man hangen. De politie die ingezet werd om de groep van circa 35 jongeren uit elkaar te drijven werd hierop met stenen bekogeld. Hierop werd direct hard ingegrepen met o.a de hondenbrigade. Er zijn ter plaatse meerdere aanhoudingen verricht en de groep werd uit één gedreven.

De jongeren kunnen een notering op de zwarte lijst tegemoet zien aldus een horeca agent uit Bussum. Dit betekent dat zij niet meer welkom zijn in het centrum tijdens uitgaanstijden. Ook hebben ze een bekeuring gekregen.