Schoten gelost in Huizen bij achtervolging op Kruidvat inbrekers

0
453

Foto 7Blaricum / Huizen – In de nacht van woensdag op donderdag 31 maart heeft er een wilde achtervolging door Blaricum en Huizen plaatsgevonden, de politie heeft hierbij ook geschoten.

In de vroege ochtend van donderdag 31 maart zag een getuige hoe bij de Kruidvat in het centrum van Blaricum een inbraak gaande was, hij belde hierop direct 112 en gaf door wat hij zag. De verdachten gingen er in een auto vandoor.

De politie heeft direct tijdens het aanrijden naar de melding alle uitvalswegen proberen te afsluiten zodat de verdachten het dorp niet uit konden. Een politie eenheid die ook onderweg naar de melding was zag het voertuig met gedoofde lichten voorbij komen en zette de achtervolging in.

De verdachten sloegen bij Huizen de weg in  de richting van het 4e Kwadrant. De vluchtauto kwam tijdens de wilde achtervolging op het strandje van het Harderwijkerzand terecht en kwam vast te zitten. Hierop sloegen de verdachten op de vlucht.

Tijdens de achtervolging te voet werden door de politie meerdere (waarschuwings) schoten gelost. De politie kreeg bij de klopjacht op de verdachten assistentie van de politie helikopter. Uiteindelijk konden 2 verdachten worden aangehouden. De eerste zat onder een carport verstopt bij een woning aan de Gooimeerpromenade, de ander werd een stuk verderop in een tuin van een woning gevonden.

De politie is na de klopjacht nog enige tijd bezig geweest met sporenonderzoek. De aangehouden verdachten zitten nog vast. Het gaat om een 37 jarige Hilversummer en een 33 jarige man uit Almere.