Politie blikt terug op een succesvolle politie oefening op de Groest

0
1231

Politie 6Hilversum – Woensdagavond 9 maart hielden politie, café portiers, gemeente en PPS Security een grote oefening op de Groest in Hilversum. De politie blikt terug op een succesvolle oefening.

Woensdagavond was de Groest in Hilversum een toneel van joelende jongeren bij horecagelegenheden en grote aantallen agenten, portiers en bikers van PPS Security. Nee het was gelukkig geen uit de hand gelopen situatie, de samenwerkende organisaties hielden vanavond een grote horeca veiligheidsoefening op de Groest. Doel hiervan was om de samenwerking tussen alle partijen op de proef te stellen en in dien nodig verder te optimaliseren.

Uitgaanspubliek werd vervangen door zo’n 70 MBO studenten die ene mooi tegenspel boden tegen de politie en de beveiligers. Er werd o.a geoefend op het uiteen drijven van grote groepen mensen, het verwijderen van lastige klanten uit horecagelegenheden en de honden werden op de proef gesteld.

De politie en gemeente kijken terug op een mooie geslaagde oefening wist een agent te vertellen. Om het publiek en omwonenden op de hoogte te stellen van de oefening waren in de omgeving tekstkarren geplaatst.

 

Foto’s : Rick de Raad 

Politie 1 Politie 2 Politie 3 Politie 4 Politie 5 Politie 6