Grote horeca veiligheidsoefening op de Groest in Hilversum

0
449

AvADKMT_tPSU-3i8yNJIfABDQpfmepRHYrfdkt0RvLXAHilversum – De gemeente Hilversum, horeca Hilversum en politie houden woensdagavond 9 maart een horeca-veiligheidsoefening op de Groest in Hilversum.

Politieambtenaren (met en zonder politiehonden), horeca-portiers, gemeentelijke boa’s, toezichthouders en cameratoezicht houden tussen 19:00 en 22:00 uur een gecombineerde oefening in het kader van samenwerking. Bij en deels in een aantal horecagelegenheden wordt geoefend. Het uitgaanspubliek wordt vervangen door ROC-studenten. Zij bieden de professionals tegenspel.

Geluidsoverlast wordt zoveel mogelijk beperkt, maar het is mogelijk dat er toch gedacht wordt dat er een incident gaande is op de Groest. Om misverstanden te voorkomen deze waarschuwing vooraf. Op de Groest staan tekstkarren waarop de oefening wordt aangekondigd voor passerend publiek.