15 jarig knaapje aangehouden voor straatroof in Bussum

0
354

1Bussum – Maandagavond 29 februari hielden agenten een 15-jarige jongen uit Weesp aan. Hij wordt verdacht van het plegen van een straatroof op de Meerweg.

Rond 22.10 uur stond een 16-jarige jongen uit Bussum samen met een vriend op de Meerweg voor de voetgangerstunnel. Een groep onbekende jongens kwam op hem afgelopen. De Bussumer werd vastgepakt en moest zijn spullen afstaan. Hij wilde hier niet aan meewerken waarna hij bedreigd werd dat hem iets aangedaan zou worden. De spullen van het slachtoffer werden gestolen.

Toegesnelde agenten zagen in de omgeving van de Brinklaan twee jongens lopen van wie het signalement overeen kwam met de verdachten. Ze hielden de jongens staande en vroegen hen hun zakken te legen. Bij de 15-jarige jongen uit Weesp kwamen spullen naar voren die mogelijk van de diefstal afkomstig zijn. Hierop hielden agenten hem aan. Een nader onderzoek is ingesteld.