Verdachte aangehouden voor in brand steken van auto in Hilversum

0
807

AlDmoLOqUMJW6E0X6gfxm90DE5PGLDKcP3MgqYLCRBTPHilversum – Zondag 21 februari hield de recherche een 31-jarige man uit Hilversum aan. Hij wordt verdacht van het in het brand steken van een auto aan de Koningshof van 18 december 2015.

Die vrijdagochtend vroeg kreeg de politie een melding van een autobrand. De brandweer was ook snel ter plaatse en wist de brand te blussen. Helaas kon niet voorkomen worden dat meerdere auto’s beschadigd raakten door de brand.

 

Onderzoek

De recherche startte direct een onderzoek. Zo werd er sporen- en buurtonderzoek gedaan en werd er met getuigen gesproken. De 31-jarige Hilversummer kwam daarbij in beeld als verdachte.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 februari kregen agenten rond 04.00 uur een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Leeuwerikstraat. In de tuin zagen ze een brommer staan waarbij een kapot slot lag en de voorzijde van de brommer lag open. Twee aanwezige mannen, onder wie de 31-jarige Hilversummer, werden aangehouden op verdenking van heling. De Hilversummer werd tevens aangehouden voor brandstichting. Hij zit vast en wordt woensdag 24 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.