Man speelt voor nepagent en probeert bejaarden te bestelen in Hilversum

0
740

IMG_8414Hilversum – De recherche in Hilversum is op zoek naar mensen die informatie hebben over twee (poging) babbeltrucs op zaterdag 20 februari tussen 17.15 en 18.45 uur bij twee woningen aan de Admiraal de Ruyterlaan.

Bij een 86-jarige vrouw werd zaterdag omstreeks 17:15 uur aangebeld door een man die er uit zag en zich voor deed als politieagent. Hij gaf aan dat haar overburen haar in de gaten hielden. Voor ze het wist, had de man zichzelf binnengelaten en wilde vervolgens weten of ze geld in huis had. Ze vertelde dat niet te hebben waarop de man nog even rond keek en vertrok.

Rond 18:30 uur werd er bij een 87-jarige vrouw op de Admiraal de Ruyterlaan aangebeld. Ook hier stond een man voor de deur die zich voorstelde als politieagent. Hij wilde in het kader van een buurtonderzoek naar een diefstal zeker weten dat eventuele sieraden veilig waren. De vrouw verzamelde haar sieraden. Voor ze het wist was de man, met de sieraden, weer uit haar woning verdwenen.

Tips? Bel de politie!

Het betreft een man tussen de 30 en 40 jaar oud met een gezet postuur. Mogelijk had de man een stomparm. Hij was gekleed in een wit overhemd en een donkerkleurige broek, wat veel leek op het (oude) politie-uniform. Hij sprak accentloos Nederlands.

Heeft u deze man zaterdag gezien in de omgeving van de Admiraal de Ruyterlaan, of is hij wellicht ook bij u aan de deur geweest? Bel dan de recherche van Hilversum via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.