Wietkwekerij aangetroffen in een pand aan de Vliegdenweg

0
498

IMG_7200Bussum – Na een melding heeft de politie dinsdagochtend 9 februari een hennepstekkerij ontmanteld op de Vliegdenweg.

Via een anonieme melding was een tip binnengekomen over een wietkwekerij in een bedrijfspand op de Vliegdenweg. Agenten stelden een onderzoek in en troffen een professionele, in werking zijnde hennepstekkerij aan. Er bleken in het pand ongeveer 200 moederplantjes aanwezig te zijn. De hennepplanten werden in beslag genomen en vernietigd.

Aanhouding

In het pand waren twee mannen aanwezig die bezig waren de hennepplanten te knippen. Zij werden direct aangehouden. Het gaat om twee mannen van 25 en 30 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau.

Meld hennepkwekerijen

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.