Woninginbrekers aangehouden na achtervolging in Huizen

0
579

IMG_8420Huizen – In de nacht van maandag op dinsdag 9 februari heeft de politie na een inbraak op de Westhove 2 inbrekers in de kladden gegrepen.

Omstreeks 03:40 uur belde een oplettende buurtbewoner  112 nadat hij zag hoe er bij een woning aan de Westhove werd ingebroken. De politie kwam hierop direct met meerdere eenheden ter plaatse om de wijk af te grendelen en de verdachten op heterdaad te kunnen aanhouden.

De politie trof bij de woning 3 inbrekers op heterdaad aan, die het allemaal op een lopen zette en via tuinen probeerden weg te vluchten. Na een achtervolging door de buurt wist de politie in een tuin achter de woning een 38 jarige Huizer aan te houden.  De tweede verdachte wist te ontkomen en agenten achtervolgden hem vanaf de Dekemastate richting de Duivenvoorde. De 19-jarige verdachte sprong daarna aan de Zeelt in het water en ging vervolgens weer in de richting van de Grondel ervandoor. Even later kon deze verdachte op de Grondel worden aangehouden. De 3e verdachte is helaas niet meer gevonden.

De politie is de alerte buurtbewoner erg dankbaar, dankzij de melding konden ze zeer snel ter plaatse zijn. De politie benadrukt hiermee nogmaals het belang om bij verdachte situaties altijd 112 te bellen.

De 2 verdachten zitten momenteel ingesloten op het politiebureau.