Redactie / Contact

 Artikelen van GooiNieuws kunnen helaas onbewust spelfouten bevatten omdat de
redacteur een vorm van dyslectie heeft. Wij streven ernaar dit zoveel mogelijk te voorkomen! Excuus

Het ontstaan van GooiNieuws

GooiNieuws is op 10 december 2010 opgericht  met als doel de grote kloof die er tussen de normale media, de hulpverlening en de “gewone burgers” ligt te verkleinen. Omdat andere media  vaak heel kort berichten en niet op details ingaan omdat gewoonweg de hulpverleningskennis bij hun ontbreekt, is het voor de burger vaak niet duidelijk wat er nou allemaal precies afspeelt en hebben ze soms weinig begrip voor situaties.  Ons doel met GooiNieuws is een unieke manier van gedetailleerde berichtgeving om zo de kloof kleiner te maken. Zodat de burger beter weet wat er zich allemaal afspeelt in de hulpverleningswereld, en dus ook in het nieuws. Ook merkte GooiNieuws dat de reguliere media / kranten en andere websites het kleine nieuws veelal lieten schieten, GooiNieuws brengt u ook dat kleine hulpverleningsnieuws  zodat u weet wat er in onze regio gaande is.

Eind 2012 besloot GooiNieuws zijn website activiteiten voor 75% te verplaatsen naar rap groeiende sociale media platforms als Twitter en Facebook. Veel mensen gebruiken deze sociale media, en ik besloot hier handig op in te spelen. Berichten van waar de hulpdiensten heen gingen , of wat er in de regio gebeurde begon ik vrijwel realtime te plaatsen. Deze laagdrempelige manier van het nieuws brengen werd een groot succes. Op 1 januari 2014 stond de teller van het aantal likes op de Facebookpagina op ruim 11.000, en het aantal Twitter volgers op ruim 5800. Veel mensen reageren op status updates, delen posters van vermissingen zodat een heel groot aantal mensen bereikt wordt (meestal 15.000+) en vullen bezoekers zelf nieuwsberichten aan als ze toevallig ergens langs een melding kwamen en GooiNieuws daar nog zelf geen aanvullende informatie over had. Als er op de sociale media van GooiNieuws nog geen bericht over iets staat sturen mensen vaak een privé bericht met hun vraag of zorgen over een bepaald voorval. Veelal gaan deze meldingen over inbraken, de politie (helikopter) die ergens rondhangt of over een vermissing van een persoon/huisdier. Door deze effectieve manier van laagdrempelig nieuws brengen begint GooiNieuws onder steeds meer mensen bekend te worden omdat het gewoon uniek is, en begrijpen deze mensen ook al het hulpverleningswerk wat gedaan wordt steeds beter.

 

 

 

 

 Welkom op redactie pagina van GooiNieuws!

 

Ik ben Lucas, 26 jaar en woon in Huizen. Naast mijn werk als journalist voor GooiNieuws en andere media, ben ik ook nog  schipper in de Waterhulpverleningswereld.  In Huizen ben ik ook nog vrijwilliger voor het AED Team. Meer informatie over het AED team vindt u hier :  http://www.gooinieuws.nl/?p=5882

lucas

 

De website  en sociale media pagina’s van GooiNieuws worden momenteel nog maar door 2 personen bijgehouden, als deze elders aan het werk zijn of een eigen inzet hebben bij de hulpdiensten kan het dus zomaar zijn dat de website en sociale media even niet up to date zijn. Hiervoor excuus, GooiNieuws is een neventaak naast onze eigen dagelijkse bezigheden.

Inmiddels is het GooiNieuws team versterkt door een extra kracht:

 

Dit is Judith van Dijkhuizen (20 jaar), ze woont in Eemnes. Ook judith is actief in de hulpverlening van de waterhulpverleningswereld. Ze volgt de opleiding communicatie , wat ook bij GooiNieuws goed van pas komt.
10662072_680713852007148_3580815960557074001_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Contact :

 

Heeft u informatie over een bericht?

Is een bericht volgens u niet juist vermeld?

Of heeft u andere vragen of opmerkingen?

Heeft u nieuwstips ?

Dan kunt u mailen naar   redactie@gooinieuws.nl .

 

 

Uiteraard kunt u ons ook op Twitter en op Facebook bereiken.