Brandweer rukt groots uit voor brand bij vleesgroothandel in Eemnes

0
2081

Eemnes – Vrijdagmiddag 16 maart zijn de hulpdiensten grootschalig uitgerukt voor een brand bij een vleesgroothandel aan de Bramenberg in Eemnes.

Omstreeks 14:25 uur ontdekte personeel van een vleesgroothandel aan de Bramenberg in Eemnes een brand in hun pand. Direct sloegen ze via 112 alarm en kon iedereen het pand veilig verlaten.

 

Het brandweerkorps van Eemnes kwam in eerste instantie met 1 tankautospuit ter plaatse, maar werd bij het betreden van het pand geconfronteerd met veel rookontwikkeling. Om extra personeel en materieel ter plaatse te krijgen schaalde de bevelvoerder op naar het sein “Middel Brand”. Hierop kwamen een 2e tankautospuit van het Eemnesser brandweerkorps, alsmede een hoogwerker uit de buurgemeente Baarn ter plaatse om te assisteren.

De brand trok veel bekijks, de politie die met meerdere eenheden ter plaatse was sloot een deel van het industrieterrein af.

De brand bleek ontstaan te zijn bij een oven en een vaatwasinstallatie in de keuken van het pand. De brandweer had de brand snel onder controle.