Automobiliste zakt in sinkhole weg na gesprongen waterleiding

0
1494

Huizen – Vrijdagmiddag 15 december is een automobiliste met haar voertuig op de Hinde in een sinkhole beland, dit gebeurde door een gesprongen hoofdwaterleiding.

Omstreeks 16:55 uur reed een automobiliste met haar auto over de Hinde. Toen ze de bocht bij de Fauna wilde passeren zakte haar auto plotseling door de straat heen en kwam er allemaal water en zand omhoog. In de bocht bleek de hoofdwaterleiding onder de grond te zijn gesprongen, onder het wegdek was een gat ontstaan omdat al het zand was weggespoeld. Door het gewicht van de auto begaf het resterende deel van de straat zich. De vrouw kon met natte voeten, maar ongedeerd zelf haar auto verlaten in afwachting van de hulpdiensten.

De brandweer en politie hebben direct grote delen van de wijk afgesloten, omdat er ook voor de rest van de straat inzakkingsgevaar bestond en alles vol water stond. De brandweer heeft de grote autopomp op de tankautospuit die normaal met deze speciale slang wordt gebruikt om de wagen vanaf open water zoals een sloot van nieuw bluswater te voorzien, ingezet om het lekkende water op te pompen, en via slangen elders weer kwijt te raken.

Omdat dit een hoofdleiding betrof kwam er in korte tijd zeer veel water uit de grond omhoog, de auto zakte dan ook steeds verder weg in het groter wordende gat. Omstreeks 18:15 uur stroomde er nog altijd volop water uit.

Uiteindelijk wist de brandweer samen met de netbeheerder de afsluiter te vinden en dicht te draaien. De straat  nog de gehele nacht en wellicht ook de gehele ochtend afgesloten blijven tot alle schades in kaart gebracht zijn en alles hersteld is.