Inbreker bedreigt bewoner met steekwapen, bewoner geeft de inbreker klappen

0
1040

Hilversum – Een bewoner aan de Wirixstraat is afgelopen nacht met een steekwapen bedreigd nadat hij een inbreker had betrapt in de schuur bij zijn woning. 

 

In de nacht van zaterdag 23 september op zondag 24 september hoort een bewoner  omstreeks 0:00 uur geluid in zijn schuur. Hij besluit poolshoogte te nemen en treft daar een voor hem vreemde man aan. De verdachte man pakt direct een steekwapen dreigt hiermee in de richting van de bewoner. De bewoner pakt uit zelfverdediging het eerste beste grote voorwerp wat hij kan vinden in zijn schuur en slaat hiermee de inbreker meerdere malen, na een korte worsteling slaat de inbreker op de vlucht.

De bewoner gaat achter hem aan, maar ziet verderop nog een tweede persoon staan. Hij besluit dan uit eigen veiligheid om de achtervolging te stoppen. De gealarmeerde politie stelt direct een onderzoek in rond de wijk, maar de twee verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Signalement verdachte

De verdachte is een kale man met een stevig postuur, rond 1.80 m lang. Hij droeg een lange grijze jas tot over zijn knieën, een zwarte joggingbroek, zwarte handschoenen en zwarte schoenen. De man spreekt met een Oostblok-accent.

Getuigen gezocht

De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die de twee verdachten hebben gezien. Mogelijk is de man die in de schuur stond gewond geraakt nadat hij werd geslagen door de bewoner, dit kan opvallen. Heeft u meer informatie over de verdachten? Bel dan met de recherche in Hilversum via 0900-8844. Mocht u anoniem uw informatie willen delen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.