Winkeldief rijdt supermarktmedewerker aan in Hilversum

0
831

Hilversum – Op maandag 20 februari raakte een medewerker van een supermarkt lichtgewond, nadat een winkeldief hem aanreed met een auto. De verdachte werd aangehouden.

Rond 13.00 uur zag een medewerker van een supermarkt aan de Kapittelweg dat twee, voor hem bekende, winkeldieven de winkel inkwamen. Het stel, een man en een vrouw, hadden al op eerdere momenten op slinkse wijze boodschappen gestolen uit de winkel. De winkelmedewerker zag dat de verdachten bij de kassa stonden om boodschappen af te rekenen, waarop hij besloot de man aan te spreken en te vragen naar de kassabon. De verdachte rende vervolgens naar zijn auto en wilde ervandoor gaan, maar de medewerker ging voor de auto staan om de weg te blokkeren. Hier trok de verdachte zich niets van aan en reed het slachtoffer aan. Hij belandde op de motorkap en werd meegesleurd tot aan de T-splitsing op de Kapittelweg. Hier kwam de auto tot stilstand en kon het slachtoffer van de auto afkomen. Hij raakte lichtgewond en was enorm geschrokken. Omstanders hadden ondertussen de politie gewaarschuwd, waarop de verdachte direct kon worden aangehouden. Hij, een 59-jarige man uit Hilversum, werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De gestolen boodschappen werden naar de winkel teruggebracht.

Iets gezien?

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Meldt u zich liever anoniem dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.