«

»

feb 24

Lege benzinetank veroorzaakt ernstig verkeersongeval op de A1 bij Muiden

11Muiden – Bij een ernstig verkeersongeval op de A1 bij Muiden zijn Zaterdagavond 23 februari 5 gewonden gevallen.

Het ongeval gebeurde in de richting van Amsterdam op de brug bij bij de uitvoegstrook richting de A9, hier stond rond 22:35 een auto met een lege benzinetank op de rechter rijstrook aangezien er op de brug geen vluchtstrook aanwezig is. Een tijdje ging het goed, maar uiteindelijk klapte er een automobilist op de auto die stilstond op de rechter rijstrook, hierbij raakte ook nog 3 andere auto’s betrokken. Direct werden meerdere ambulances,politie eenheden, brandweer eenheden uit de regio Amsterdam en Gooi en Vechtstreek en  het MMT (Mobiel Medisch Team) uit Amsterdam met de auto uit ter plaatse gestuurd.

Op de plek van het ongeval was het chaos, de hele snelweg werd vanaf  de afslag met de Maxisweg tot aan de plek van het ongeval afgesloten, het verkeer werd via de de afslag binnendoor geleid. Verkeer wat al in de file stond werd onder begeleiding van de politie en Rijkswaterstaat spookrijdend naar de vorige afslag terug gebracht.

In totaal zijn er uit 5 voertuigen 5 gewonden naar het ziekenhuis overgebracht, rond 0:30 uur was de snelweg ontruimd en kon overig verkeer via de geopende wisselstrook passeren. De A1 bleef/blijft een aantal uur afgesloten.

 

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*