«

»

feb 23

Brandweer blust brand in aangemeerd schip aan de Havenstraat in Huizen [Video]

1Huizen – Zaterdagmiddag 23 Februari moesten het Huizer brandweerkorps en de reddingsboten uit Huizen uitrukken voor een jacht dat in brand zou staan bij  de Havenstraat.

Ter plaatse bleek er een brand  te zijn in de machinekamer van een groot jacht dat aangemeerd lag bij de Kalkovens. De brandweer die snel ter plaatse was heeft direct  met een straal hoge druk en schuimvormend middel een binnenaanval ingezet en wist de vlammen snel uit te krijgen, wel bleef er nog een tijdje isolatie materiaal smeulen maar dit werd ook snel in de kiem gesmoord.

In totaal zijn er naast de brandweer ook 3 reddingsboten ter plaatse gekomen, voor hun was dit een thuiswedstrijd aangezien de boten op nog geen 50 meter afstand liggen. De inzet van de reddingsboten bleek echter niet meer nodig.

De eigenaar wist te vertellen dat ze net een halfuur terug in de haven waren, waarna hij een brandlucht rook en bij de machinekamer ging kijken. Door de vlammen en de rookontwikkeling kon hij echter zelf geen bluspoging meer ondernemen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.

 
( Foto ’s en video: Lucas, Redactie GooiNieuws )  ©www.GooiNieuws.nl, zonder schriftelijke toestemming van GooiNieuws mag tekst of beeldmateriaal niet worden overgenomen, ook niet met bronvermelding.

 

1 2 3 4 5

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*